Danske Bank

Hvordan får man børn og unge til at interessere sig for økonomi?

En undersøgelse viser, at 59 % af den yngre generation ikke føler sig godt nok klædt på til at håndtere deres personlige økonomi, når de går ud af skolen. Og det viser sig, at den måde, børn ser deres forældre håndtere penge på, smitter.

Derfor har Danske Bank taget opgaven om at hjælpe børn og unge til en bedre viden om økonomi på sig og udviklet services, materialer og online-spil for at stimulere målgruppen til at ville lære mere.

Det starter hos forældrene
Et af initiativerne er “Penge på vej”, der er et univers udviklet til forældre. Universet giver tips og råd til, hvordan de hjælper deres børn med at udvikle et sundt og ansvarligt forhold til penge og personlig økonomi.

Indholdet er struktureret omkring fem aldersgrupper i et barns liv fra 0-18 år, så brugerne nemt kan finde den alder, der giver mening for den enkelte. Universet er skabt som en side, hvor brugeren kan udforske fakta og fordybe sig i interessante artikler undervejs. Designet er en kombination af lyse landskaber, illustrationer og tredimensionelle avatars, som giver indholdet liv og skaber lyst til at udforske siden.

Indholdet er leveret af finansielle eksperter og familierådgivere – fx artikler om børns milepæle, statistikker på børn og pengesager og links til interaktive spil og budgetværktøjer – og underbygges af en Facebookside, hvor unge mennesker kan få hjælp fra finansielle rådgivere.

Danske Bank starter snakken i hjemmene
Penge på vej er blevet lanceret i otte lande med en mission om at støtte forældre i dialogen med deres børn omkring penge og finanser – og med formålet om at hjælpe en ny generation af unge voksne med at blive klar til at håndtere deres personlige økonomi, når de går ud af skolen.

Penge på vej blev udvalgt til den officielle Shortlist of The 5th Annual Lovie Awards i kategorien ”Finansielle Services” blandt 1500 deltagende fra over 30 europæiske lande.

 

Se casevideoen her

filial_penge_på_vej

DanskeBank_Intromoney_4_lovie-awards

DanskeBank_Intromoney_1

pengepaavej_the_five_pocket_money_models

walk_cycle_new