DSB

DSB kørte hele vejen og satte nye salgsrekorder med Instagram

I 2015 lød opgaven på at øge salget af DSB’s Orange billetter, og den kreative brief var: ”Hvordan finder vi tid til at besøge dem, som vi holder af i den travle julemåned?”. Zupas løsning slog alle rekorder og øgede salget med 72 % (26.117) billetter.

I stedet for at forsøge at komme igennem med et budskab i en mættet december måned gik vi i luften allerede i midten af november med en strategisk kampagne. Vi implementerede en flersidet kampagneplatform med et mix af traditionelle medier (print, outdoor og film) og en bred palette af digitale elementer, der inkluderede en sponsoreret Instagram-kampagne ved brug af deres nyeste platform, Sponsta.

#dsb❤ ramte Instagram

Instagram blev valgt som platform på grund af den store popularitet blandt det unge segment, og fordi Instagram som reklamemedie på det tidspunkt stadig var i sin spæde opstart med lav konkurrence. Zupa udvalgte 12 populære danske instagrammere – alle med mange følgere – og gav dem opgaven: ”Make a portrait of someone you care about and tag it #dsb❤”.

Briefen var også designet til at kunne indgå i DSB’s overordnede kampagnekoncept ”Visit the people you care about”, mens det på samme tid appellerede til et yngre publikum på det personlige plan. Det unge segment var bevidst målgruppen, da de unge er de primære forbrugere af Orange billetter. Samtidig vil de unge kunne give et boost til hele DSB brandet.

Et emoji-hashtag blev valgt for at ramme de yngre Instagram-brugere – et tag, der kunne drive interessen for og deltagelsen i kampagnen. Hashtags med juletemaer blev med vilje undgået – ikke kun for at stå ud i mængden af jule-støj, men også for i stedet at skabe et hashtag, der kunne blive brugt i fremtidige kampagner og generelt havde en længere levetid og synlighed.

Mere end bare en julekampagne

At lave et portræt af nogen, man holder af, er noget, alle kan identificere sig med. Derfor kunne vi relativt nemt sikre, at de enkelte posts ikke virkede som direkte salg eller reklame.

De sponsorerede posts på Instagram fik desuden lige så mange likes som de ikke-sponsorerede posts. Det vidnede om, at brugerne tog godt imod initiativet. Kampagnen genererede over 10.000 likes, og selv efter kampagnen sluttede, blev hashtagget #dsb❤ adopteret af Instagram-publikummet, og det lever stadig i dag.

Kampagnen var en succes, og de sponsorerede posts blev godt modtaget. Samtidig modtog den en stor portion medieomtale inklusiv et 4-minutters langt tv-indslag på TV2. Ifølge YouGovs BrandIndex Buzz Score var DSB det brand, der i 2015 forbedrede deres image mest i løbet af året.