Aarhus_hero.jpg
Analyse UX Design Tekst

Aarhus Kommune
Prisvindende website

ZUPA har skabt en prisvindende hjemmeside for Danmarks næststørste kommune, Aarhus Kommune. Processen frem mod det færdige resultat involverede både en grundig forståelse af Aarhus-borgernes behov - samt opbygning af et design-system, der kan bruges af op mod 100 kommunale hjemmesider.

Interview_01.jpg
Vi interviewede og afholdt brugertest med repræsentative borgere for at få en grundforståelse for deres behov. Deres input var uvurderlige for den videre proces.
Interview_02.jpg
Ved større webprojekter som Aarhus.dk indhenter vi data fra flere forskellige kilder. Derfor supplerer vi interviews og brugertest med analytics, heatmaps og dataanalyse for at få et dækkende billede af brugernes adfærd og behov.

Borgerne i centrum

Usability og brugercentreret kommunikation er nogle af de væsentligste succesparametre for et kommunalt website. Derfor valgte vi en løsning der er bygget op omkring de behov, som de fleste borgere ønsker at få hjælp til på hjemmesiden.  

For at tydeliggøre indgangene, designede vi et ikon-sæt, der er nemt og hurtigt at afkode og som gør det nemt at komme i gang og fuldføre sine opgaver på hjemmesiden.

Brugerne i Aarhus har kvitteret med at kåre Aarhus.dk til den bedste kommunale løsning inden for UX og design, herunder den mobile brugeroplevelse og nemheden i at få svar på sine spørgsmål.

Highlights.jpg

Fleksibelt designsystem til kommunens 100 websites

Aarhus Kommune bruger en bred farvepalette, der afspejler udsigten fra toppen af rådhuset. Vi byggede videre på den brede farveskala og udviklede et designsystem til kommunens mange hjemmesider. Designsystemet gør det muligt at have sin egen identitet samtidig med at man holder sig inden for den overordnede designramme.

icons.gif
colours.jpg
farvekombinationer_White.gif
Farvekombinationerne danner grundlag for op mod 100 forskellige sites til kommunen. Samt en governance-model, der anviser hvilke farvekombinationer, der må bruges.

Tekster og SEO

Kommunikationen og SEO'en er afgørende for brugernes evne til at finde, navigere og afkode budskaberne. For at sikre at de rigtige keywords og metatags blev sat i spil, og at teksterne blev skrevet på brugernes præmisser, udviklede vi en skriveguide til redaktørerne med fælles retningslinjer for webtekster.

På den måde er det nemmere at holde en konsistent kommunikation og sikre at siderne ranker højt i Google-søgningerne.

mobile.jpg
skriveguide.jpg

Prisvindende design, bygget på Umbraco

Designet er inspireret af Google Material stilen. Derfor er der valgt klare farver, kortvisninger, samt streger, pile og symboler. Designet er modulært, således at de enkelte komponenter kan bruges flere steder på Aarhus.dk og andre af kommunens websites.

Sitet er baseret på Umbraco og udviklet af vores venner i Kruso.

 

100
Hjemmesider
under Aarhus.dk
1
Fælles design- og
governance-system
25
Interviews og usability-
tests med Aarhus-borgere

Vil du vide mere?

Kontakt /
Morten Eskildsen
Chief Digital Officer
+45 2991 8775
me@zupa.dk