
Sundhedsstyrelsen
Under the influence of music
For 15. år i træk gik Dansk Live og Roskilde Festival i 2017 sammen med Sundhedsstyrelsen om kampagnen Music Against Drugs. I denne forbindelse gik ZUPA og Volume sammen og skabte konceptet Under the Influence of Music. Konceptet tog udgangspunkt i beviser og neurovidenskab og viste på den måde, hvordan vores hjerner reagerer, når vi lytter til vores fortrukne musik.
Et live eksperiment, der aldrig er set før
Musik giver gåsehud. Musik giver lyst til at skråle med, og gør det umuligt at stå stille. Musik bevæger os, fordi mange dele af hjernen skal spille sammen for at oversætte én enkelt tone – og en god koncert med yndlingsbandet giver alle følelser frit spil.


Formålet var at få de unge til at skære ned på alkohol og stoffer, når de er på festival og til koncerter. Vi vidste, at det ikke nyttede noget at komme med løftede pegefingre. Derfor valgte vi at gå i en helt anden retning og fokusere på, hvordan musikken påvirker os. Neurovidenskabelige artikler viser nemlig, at musik kan udløse dopamin i vores hjerner og give en rus, der faktisk svarer til at være på stoffer.

Når man elsker musik
og koncerter er det på den ene side helt selvfølgeligt, at musik løfter og påvirker os. På den anden side er det lidt vildt rent faktisk at se det. Det er jo også derfor, man har lyst at lege med, tænker jeg – både som band og som deltagere. / Christina Bilde, Talskvinde og strategisk kommunikationschef, Roskilde Festival


Stærke resultater
Resultaterne taler næsten for sig selv. Med en bred medieeksponering fik kampagnen over 550.000 online læsere, 500.000 tv-seere og over 900.000 radiolyttere. Og vigtigst af alt, viste målgruppen mellem 16 og 24 år stor interesse for eksperimentet, der vakte både refleksion og dialog blandt de unge.
Vil du vide mere?
Kontakt /
Petter Pablo Sommerfelt-Venegas
Chief Commercial Officer, Partner
+45 4075 4101
pp@zupa.dk